به گزارش قدس آنلاین، امروز شاخص کل تا ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه و پیش از انتشار خبر عدم تغییر نرخ خوراک پتروشیمی بیش از ۲۵ هزار واحد رشد کرده بود. اما پس از آن روند نزولی پیدا کرد.
در نیمه معاملات، سخنگوی دولت اعلام کرد که دستورِ جلسه تغییر نرخ خوراک در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شده و مورد موافقت قرار نگرفته است.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند دولت برای تامین مالی کسری بودجه خود از هر روشی استفاده میکند و انتشار اخبار مثبت مانند تنفس مصنوعی به بازارهای مالی است، به نظر می رسد بازار سرمایه پیش از این بابت ماجرای نرخ خوراک پتروشیمیها، افت خود را کرده است و اخبار اینچنینی فقط برای عدهای که به دنبال نوسان گیری هستند، میتواند منفعت داشته باشد بنابراین سهامداران باید از رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه خودداری کنند.
* سهامداران مانند حرفهایها رفتار کنند
حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: اکنون قیمتها در محدودهای پایینتر از ارزش ذاتی قرار دارند. این روزها با توجه به این که قیمت و ارزش سهام به حداقل رسیده است، حرفهایها اقدام به خرید و افزایش بازدهی میکنند.
وی افزود: در شرایط فعلی افراد حرفهای بازار اقدام به فروش نمیکنند، صفهای عمدتا سنگین فروش را افرادی تشکیل دادهاند که مقداری آستانه تحمل آنها پایینتر است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: عمده سرمایهگذاران حقوقی که شاهد رسیدن داراییهای خود به قیمت جذاب هستند، اتفاقا شروع به خرید میکنند. به سرمایهگذاران توصیه میشود که در شرایط کنونی داراییهای خود را به ثمن بخس نفروشند.
دستجردی تصریح کرد: شرایطی همانند وضعیت فعلی بارها در بازار سهام روی داده است، نکته اینجاست از چنین نقاطی روند افزایشی شکل میگیرد و سرمایهگذاران میتوانند بازدهی مطلوبی را کسب کنند.
* بورس کانال ۲ میلیون واحدی را پس گرفت
در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس در ابتدا ۲۵ هزار واحد رشد کرد، اما در پایان معاملات، شاخص کل ۱۶ هزار و ۶۶۵ واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و تا سطح ۲ میلیون و ۱۶ هزار و ۳۸۵ واحد بالا آمد، بازدهی این شاخص مثبت ۸۳ صدم درصد بود.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش ۹ هزار و ۳۵۸ واحدی معادل ۱.۳۳ درصد در رقم ۷۱۲ هزار و ۵۴۱ واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس نیز با رشد ۲۶۹ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۶۵۶ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با افزایش ۲ هزار و ۱۳۰ واحد به سطح ۱۳۰ هزار و ۶۱۰ واحد رسید.
* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و ۷۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد وآیند (بانک آینده)، آسیا (بیمه آسیا) و سیلام (سیمان ایلام) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای گلدیرا (صنایع گلدیران)، فجر (فولاد امیرکبیر کاشان) و فسبزوار (پارس فولاد سبزوار) اختصاص داشت.
* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۰ هزار و ۳۵۱ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۶۸ میلیارد تومان بود که ۲ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش یک درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۶ هزار و ۵۶۲ میلیارد تومان رسید.
* افت ۵۸ درصدی ارزش صف های خرید بورس
در پایان معاملات امروز، ۲۲۳ نماد با افزایش قیمت و ۳۵۸ سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شدند.
در معاملات چهارشنبه، ۴۱ نماد صف خرید داشتند و ۵۱ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۵۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۳۳۷ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش ۵۸ درصدی به ۱۳۶ میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در انتهای معاملات امروز به ۲۸.۳ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۰ میلیون تومان رسید.
پایان پیام/
نظر شما